Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Tas Kebab

Με βασικό συστατικό το κόκκινο κρεατάκι (μοσχάρι), το τας κεμπάμπ θα μας ξετρελάνει αρκεί να το μαγειρέψουμε σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες και με πολύ αργό μαγείρεμα...


  1. Χρειαζόμαστε κρεμμύδια (όσα θέλετε) τα οποία να τα βάλουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν διάφανα και μαλακά (αχνιστά). 
  2. Τσιγαρίζουμε το μοσχάρι (το ιδανικότερο κομμάτι είναι ποντίκι ή ουρά).
  3. Το πρώτο πράμα που ρίχνουμε είναι λίγο φρέσκο κόκκινο κρασί.
  4. Τρίβουμε και ρίχνουμε μέσα 2 ντομάτες φρέσκες καθώς και λίγο πελτέ.
  5. Αφήνουμε να βράσει για 5 ώρες περίπου σε πολύ χαμηλή φωτιά (στο 1).
  6. Κάπου στο ενδιάμεσο του βρασίματος ρίχνουμε μπαχάρι, θυμάρι, 2 φυλλαράκια δάφνη, λίγη ζάχαρη και αλατοπίπερο. 
Ένα υπέροχο κρέας το οποίο πάει τέλεια με χουνκιάρ μπεγιαντί καθώς επίσης και με πουρέ πατάτας, με τηγανιτές πατάτες ή γλυκοπατάτες, μακαρόνια ή ρύζι! 
Αν το δε το συνοδέψετε με το χουνκιάρ, συνδυάστε το με ένα Ξινόμαυρο από τη Νάουσα και απολαύστε!!!

2 σχόλια:

  1. Επιπλέον χρειάζεται σίγουρα κανέλα και γαρύφαλο...θυμάρι δεν θα έβαζα εγώ προσωπικά...!!Επίσης λέγεται χιουνκιάρ μπεγεντί κι όχι μπεγιαντί...!και κάτι ακόμα τα κρεμμύδια καλύτερα να τσιγαριστούν μαζί με σκόρδο..!!Το μοοσχάρι στην αρχή το τσιγαρίζουμε για να θωρακιστεί το κρέας επείδη είναι ευαίσθητο κομμάτι το μοσχάρι...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχα έτσι θέλω να βλέπω παρεμβάσεις του σεφ!
    Να δοκιμάσουν οι αναγνώστες προτείνω και τις 2 συνταγές και να κρίνουν!!
    Εγώ προσωπικά έχω φάει πάντως τη συγκεκριμένη συνταγή όπως την έγραψα και είναι πολύ καλή! ανυπομονώ να δοκιμάσω και την καινούργια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή