Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Κοτόπουλο Vin Santo



Υλικά: (4-6 άτομα)


  • 2 πακέτα στήθη κοτόπουλου (φιλεταρισμένα)
  • 3 κουτ. γλυκού  μέλι
  • Χύμο από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού  κρασί  Vin Santo
  • ½ κουταλία του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1  ξερό κρεμμύδι
  • Πιπέρι

Διαδικασία:
Μαρινάρουμε για 2-3 ώρες το κοτόπουλο, αφού πρώτα  το έχουμε κόψει σε μεγάλους κύβους ,μαζί  με λίγο ελαιόλαδο ,πιπέρι,τζίντζερ , το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι , το τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι,  χαμηλώνουμε τη φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα.. Ανακατεύουμε ελαφρά και  μόλις δούμε να παίρνει χρώμα το κοτόπουλο ρίχνουμε το μέλι και το κρασί  έως ότου έρθει η σάλτσα μας να μελώσει.Κατεβάζουμε και σερβίρουμε .

3 σχόλια:

  1. Πιστεύω πως αυτό το γλυκο-πικάντικο πιάτο θα ταίριαζε πολύ ωραία με το ημίγλυκο λευκό του κτήματος Δουλουφάκη Epoch (βηλάνα, μοσχάτο λευκό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή