Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Σουφλέ Γιαουρτιού


Υλικά:

  • ½ κιλό γιαούρτι σακκούλας
  • 400 γρ. τυριά τριμμένα διάφορα (γκούντα, ρεγκάτο)
  • 300 γρ. φέτα
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • Πιπέρι
  • φρυγανιά τριμμένη (4 κουταλιές της σούπας)
Διαδικασία:
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα στρώνουμε σε πυρέξ το οποίο έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με τριμμένη φρυγανιά. Επίσης πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά το μείγμα. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180οC (επάνω-κάτω αντιστάσεις).

2 σχόλια:

  1. να πω την αλήθεια καλύτερα να το συνόδευα με μία απαστερίωτη μπυρίτσα septem παρά με κρασί... τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δεν έχω όρεξη για κρασί... ίσως η pale ale είναι μιά χαρά μπύρα... :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επαναστατικό βρίσκω τον οινολόγο μας και για να πω την αλήθεια συμφωνώ,θα ταιριάζε μια χαρά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή